PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : لیست طرز تهیه انواع غذای کودک



HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:08 AM
لیست طرز تهیه انواع غذای کودک
غذای کودک



آموزش پخت غذای کودک

در این بخش انواع غذا و میان وعده ها متناسب با ذائقه و علاقه کودکان قرار داده شده است توجه به تغذیه کودکان در پخت غذای کودک موجب خواهد شد تا آنان به غذاهایی که برای کودکان مفید تر است روی بیاورند
http://www.akairan.com/images/stories/ghazaye-koodak.jpg

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:09 AM
تالیاتلی پنیردار با کلم بروکلی و ژامبون برای کودک

تالیاتلی پنیردار با کلم بروکلی و ژامبون
کلم بروکلی را بشویید و آن را بصورت گلچه های کوچک درآورید. ساقه های آنها را هم خرد کنید. سپس ژامبون را خرد کرده و پنیر چدار را نیز رنده کنید. شیر را در شیرجوش ریخته و...

http://www.akairan.com/images2/gol2/talitali.jpg

مواد لازم:
کلم بروکلی=115 گرم
ژامبون مرغ=50 گرم
پنیر چدار=50 گرم
شیر خشک آماده شده=1و 4/1 لیوان(300 میلی لیتر)
تالیاتلی(نوعی پاستای پهن و نواری شکل)=50 گرم
نمک=بمیزان لازم
طرز تهیه:
کلم بروکلی را بشویید و آن را بصورت گلچه های کوچک درآورید. ساقه های آنها را هم خرد کنید. سپس ژامبون را خرد کرده و پنیر چدار را نیز رنده کنید. شیر را در شیرجوش ریخته و آن را جوش بیاورید. سپس تالیاتلی ها را به آن اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه با در باز و به آرامی بجوشند. کلم بروکلی ها را به شیر اضافه کرده و آنها را بمدت 10 دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند. ژامبون،پنیر چدار و نمک را به کلم بروکلی و تالیاتلی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پنیر کاملا آب شود. مخلوط را با درشتی و اندازه دلخواه کودکتان خرد کنید و یا در غذاساز بریزید و بعد کمی از آن را در کاسه سرو کنید. درجه حرارت غذا را امتحان کنید و در صورت نیاز و پیش از دادن آن به کودک، غذا را خنک کنید. بقیه غذا را در ظرف دربسته بریزید و هرچه سریعتر در یخچال بگذارید. سعی کنید این غذا را در کمتر از 24 ساعت مصرف کنید
نکته:برای آنکه بتوان شیر خشک را بصورت مایع درآورد باید هر 3 قاشق غذاخوری شیرخشک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرد.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:10 AM
برنامه غذایی کودک یک ساله تا دو ساله


برنامه غذایی کودک یک ساله تا دو ساله
یک برنامه غذایی مناسب باید کلیه مواد مغذی (مواد نشاسته ای ، پروتئینی ،چربی ،ویتامین ها و املاح) را به نسبت های متعادل در اختیار کودک قرار دهد تا انرژی مورد نیاز او که معمولاَ بر اساس صد کیلو کالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است ،تامین شود. معمولاَ 50 درصد انرژی مورد نیاز کودک از مواد قندی ،30 درصد از مواد چربی و حدود 20 درصد از مواد پروتئینی به دست می آید . بدیهی است بر حسب عادات مختلف غذایی و افزایش وزن کودک ،نسبت های فوق بین 5 تا 10 درصد قابل تغییر هستند.

http://www.akairan.com/images2/gol2/koodak2saleh.jpg


غذای کودکان یک تا دوساله باید کم حجم ولی مقوی مناسب و شامل همه ی گروه های غذایی باشد . مقدار غذای کودک می تواند بر حسب اشتهای او افزایش یابد.

از آنجا که حس کنجکاوی کودک جهت آشنا شدن با دنیای خارج تاثیر زیادی بر اشتهای او می گذارد ، این امر ایجاب می کند که وعده های غذایی او شامل سه وعده ی اصلی و دو تا سه میان وعده باشد . وعده های اصلی باید مقوی و پر انرژی بوده و میان وعده ها مناسب و مکمل وعده های اصلی باشند.
البته نباید فراموش کنیم که در این سن کودک هنوز با شیر مادر تغذیه می شود تا بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز او از این طریق در اختیارش قرار گیرد.


چرا تغذیه با شیر مادر در سال دوم زندگی یک ضرورت است؟
1- هنوز منبع مهم دریافت پروتئین برای کودک ،چربی ،کلسیم و ویتامین ها است.
2- تا حدود 3/1 انرژی و مواد غذایی مورد نیاز او را تامین می کند .
3- چون در این سن ،کودک نوپا بسیار پرتحرک و فعال است و با دست زدن به همه جا وهمه چیز خود را به سهولت در معرض آلودگی ها و در نتیجه بیماری ها قرار می دهد ،مواد ایمنی موجود در شیر مادر نقش حفاظتی بسیار مهمی برای کودک ایفا می کند و وی را تا حدود بسیار زیادی از ابتلا به اسهال ،عفونت دستگاه تنفسی ،عفونت گوش ، عفونت دستگاه ادراری و امثال آن محافظت می نماید . این حفاظت در مقابل بیماری های غیر عفونی نظیر آسم ،آلرژی ،دیابت نوجوانی و بعضی از سرطان های دوران کودکی نیز وجود دارد.
4- نیازهای عاطفی و روانی کودک را که برای رشد و تکاملش بسیار ضروری است ،تامین می کند.
5- نقش بسیار ارزنده ی تغذیه با شیر مادر در امر تکامل عصبی و روانی کودک که در سال اول زندگی آغاز شده بود ،با تداوم تغذیه با شیر مادر در سال دوم زندگی استمرار پیدا می کند.
6- اغلب کودکان در ایام بیماری به ویژه در جریان اسهال ،استفراغ و تب کم اشتها هستند ، ولی معمولاَ اشتهایشان نسبت به تغذیه با شیر مادر حفظ شده و یا حتی بیشتر می شود ؛ لذا این منبع مهم آب و غذا در ایام بیماری از شدت کاهش وزن آنها می کاهد و به بهبودشان کمک می کند.
7- از آنجا که تغذیه با شیر مادر با کاهش دفعات بیماری های مختلف همراه است ،اثر قابل توجهی در بهبود شرایط اقتصادی خانواده دارد.
8-در پیشگیری از بارداری نا خواسته ی مادر نقش قابل توجهی ایفا می نماید.
نباید انتظار داشته باشیم که کودکان مانند بزرگترها غذا بخورند ؛چون ظرفیت معده آنان هنوز کوچک است.
نمونه ای از برنامه غذایی کودک در سال دوم زندگی
یک کودک یک ساله حدود 30 درصد انرژی ،50 درصد پروتئین ،2 درصد آهن و 75 درصد ویتامین A مورد نیاز خود را از شیر مادر به دست می آورد . در مورد سایر ویتامین ها و املاح نیز درصدی از طریق شیر مادر و بقیه باید از طریق غذایی که به کودک داده می شود ،تامین گردد تا رشد و تکامل مطلوب او فراهم شود . البته چون تامین مقدار مورد نیاز پاره ای از ویتامین ها و آهن از طریق تغذیه با شیر مادر و غذا مقدور نیست ،لذا استفاده از قطره مولتی ویتامین و آهن تا پایان 2 سالگی توصیه می شود . به عنوان یک راهنمای کلی که شامل 3 وعده غذای اصلی و 2 میان وعده می باشد ،برنامه ی غذایی یک کودک دو ساله به شرح زیر است:
سه وعده غذای اصلی شامل صبحانه ،ناهار ،شام دو میان وعده حدود 10 صبح و 4 بعد از ظهر
صبحانه:
نان ،کره ،مربا (یا عسل) ،پنیر کم نمک و چای کم رنگ.
ناهار:
3 قاشق سوپ خوری پر از برنج پخته شده (پلو) +یک قاشق سوپ خوری پر از حبوبات (عدس ،لوبیا و ...) +یک قاشق مرباخوری کره یا روغن +نصف یک پرتقال متوسط.
شام:
3 قاشق سوپ خوری پر از برنج پخته شده (پلو) +یک قاشق سوپ خوری پر گوشت ماهی (بدون تیغ)+ یک قاشق سوپ خوری پر از یک نوع سبزی با برگ سبزتیره مثل اسفناج یا گشنیز یا جعفری پخته شده .

در این نمونه برنامه ی ناهار و شام، چه مواد مغذی وجود دارد و به چه مقدار باید در اختیار کودک قرار گیرد؟
در غذای ظهر که برنج پیشنهاد شده است ،بخشی از انرژی و پروتئین مورد نیاز وعده ی ظهر کودک تامین می شود . اگر برنج در دسترس نباشد می توان از سیب زمینی ،نان یا ماکارونی نیز استفاده کرد. برنج فاقد ویتامین A و مقدار آهن بسیار ناچیز است و سیب زمینی نسبت به برنج پروتئین کمتری دارد ؛ بنابر این هر زمان که برنج یا سیب زمینی در وعده ی غذایی کودک قرار گیرد ،حتماَ باید ماده ی دیگری که سرشار از پروتئین است به آن اضافه نمود ؛
مانند حبوبات که پروتئین برنج یا سیب زمینی را کامل می کند. پس (خوراک سیب زمینی و لوبیا) یا (عدس پلو) از نظر پروتئین کامل هستند . برای جذب بهتر آهن پیشنهاد می شود از ترکیب برنج و حبوبات یا سیب زمینی و حبوبات ، نصف یک پرتقال در برنامه ی ناهار کودک استفاده کنید که هم جذب آهن موجود در غذا را بیشتر می کند و هم کمبود ویتامین مورد نیاز را جبران می نماید.

برنامه شام
در برنامه ی شام به جای حبوبات (پروتئین گیاهی) از یک ماده پروتئینی حیوانی استفاده شده است. گوشت ماهی علاوه بر تامین بقیه ی پروتئین مورد نیاز کودک سبب جذب بهتر آهن موجود در غذاهای گیاهی می شود ؛ بنابر این برنامه به دلیل داشتن یک قاشق پر از اسفناج یا جعفری یا گشنیز ،هم ویتامین A مورد نیاز کودک را تامین کرده و هم به دلیل وجود گوشت ماهی ،جذب آهن موجود در مواد غذایی را بیشتر می کند.
به جای گوشت ماهی می توان از جگر پخته شده ی مرغ نیز استفاده کرد . گرچه انرژی کمتری تولید می کند ،ولی در عوض بقیه پروتئین ،بخشی از آن و کل ویتامین A مورد نیاز را فراهم می نماید ،حتی ویتامین A تولید شده حدود بیست برابر بیشتر می شود . با این نمونه از صبحانه ،ناهار و شام قسمت بیشتر انرژی مورد نیاز کودک تامین می شود و بخش کوچکی باقی می ماند که با دو میان وعده ،مثلاَ یک تکه نان با یک نصف موز در ساعت 10 صبحو دو وعده بیسکویت با دو عدد خرما در 4 بعد از ظهر این کمبود انرژی جبران می شود . سایر ویتامین ها نیز طی وعده های غذای اصلی و میان وعده به کودک می رسد.
تنها عنصری که به صورت مکمل ممکن است مورد نیاز باشد، آهن است. در بسیاری از کشورها مواد غذایی مثل برنج ،آرد گندم ،پودر شیر ، سس سویا ،پودر کاری ،شکر یا نمک را با آهن غنی می کنند. در صورت عدم دسترسی به این مواد غنی شده با آهن بهتر است برای کودکان در سن 1 تا 2 سالگی قطره یا شربت آهن تجویز شود.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:11 AM
توپک شکلاتی جایگزین پفک برای کودکان




توپک شکلاتی جایگزین پفک
با تعدادی از این توپک‌ها و یک عدد نان سوخاری آنها را مطابق شکل، به شکل بستنی در آورد تا جالب تر شود. سعی کنید فرزندان‌تان را به خوراکی‌های سالم عادت دهید ...

http://www.akairan.com/images2/gol2/toopak.jpg

مواد لازم:
بیسکویت پتی بور وانیلی یک بسته
بیسکویت پتی بورکاکائویی یک بسته
پنیر خامه ای و پودر قند از هر کدام 100 گرم
خامه صبحانه و شکلات از هر کدام 100گرم
وانیل به میزان لازم

طرز تهیه:



شکلات را روی بخار آب ذوب کنید، پنیر خامه‌ای، پودر قند، خامه و وانیل را باهم مخلوط کرده به شکلات اضافه کنید. هر دو بسته بیسکویت را کاملا خرد کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. از مواد به اندازه یک گردو برداشته و گرد کرده آنها را به دلخواه در پودر نارگیل یا پودر پسته یا پودر گردو و ترافل بغلتانید.
می‌توان با تعدادی از این توپک‌ها و یک عدد نان سوخاری آنها را مطابق شکل، به شکل بستنی در آورد تا جالب تر شود. سعی کنید فرزندان‌تان را به خوراکی‌های سالم عادت دهید و چیپس و پفک را از برنامه غذایی آنها حذف کنید.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:12 AM
طرز تهیه نان برای صبحانه کودکان

طرز تهیه نان برای صبحانه کودکان
تخم مرغ ها را با شکر و وانیل خوب به هم زده تا کمی پف کند. سپس آرد را ( قبلا آرد را با 3 قاشق سوپخوری شیر حل کرده) به تخم مرغ زده شده اضافه می کنیم . روغن را در یک قابلمه کوچک ریخته ...


http://www.akairan.com/images2/gol3/nan-koodak.jpg
مواد لازم:
نان سوخاری به مقدار لازم
شیر 1 شیشه بزرگ
آرد 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 4عدد
شکر 1قاشق سوپخوری
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:
تخم مرغ ها را با شکر و وانیل خوب به هم زده تا کمی پف کند. سپس آرد را ( قبلا آرد را با 3 قاشق سوپخوری شیر حل کرده) به تخم مرغ زده شده اضافه می کنیم . روغن را در یک قابلمه کوچک ریخته و آن را روی حرارت متوسط اجاق قرار می دهیم تا داغ شود. سپس شیررا دریک کاسه گودی ریخته و نان سوخاری ها را یکی یکی به شیر آغشته کرده ، پس از آن درمخلوط شکر و تخم مرغ قرار داده و بلافاصله در روغن قرار می دهیم تا نان ها سرخ شوند. بعد ازسرخ شدن مقداری مربا یا مارمالاد در وسط آنها قرار می دهیم.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:12 AM
خوراک گل کلم پنیری برای کودک

خوراک گل کلم پنیری

تزیین روی غذا به این شکل ، موجب تفریح و سرگرمی برای کودک خواهد شد ، در عین حالی که طعم و مزه جدید و خوشمزه ای را نیز امتحان می کند...

http://www.akairan.com/images2/gol3/golekalam-paniri.jpg

مود لازم برای دو وعده :
گل کلم ۱۵۰ گرم
مارگارین ۱ قاشق غذا خوری
آرد ( بدون مخمر ) ا قاشق غذا خوری
شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
پنیر پیتزا رنده شده ۴۰ گرم
گوجه فرنگی یک دوم عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه :
1- تخم مرغ را آب پز کنید ، به طوری که کاملاً سفت شود .
2- گل کلم را خرد کنید و در قابلمه حاوی آب جوش به مدت 8 دقیقه بگذارید بپزد .
3- در قابلمه دیگری مارگارین را ذوب کنید . آرد را به آن اضافه کرده تفت دهید . سپس شیر را کم کم به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود
4- 3/2 پنیر رنده شده را به این مایع سس مانند اضافه کرده ، کمی ادویه به آن بزنید . گل کلم های پخته شده را هم به آن بیفزایید و کاملا ً این مخلوط رابه هم بزنید .
5- از این مخلوط ،به طور مساوی در دو ظرف مخصوص غذا خوری کودک ریخته ، و باقی مانده پنیر رنده شده را روی آن بپاشید .
6- این ظرف ها را در گریل قرار دهید تا حرارت ببینند و روی آن ها طلایی شود .
7- روی هر ظرف را به شکل صورت انسان تزیین کنید ؛ به این صرت که از گل کلم به عنوان بینی ، از نصف گوجه فرنگی به جای دهان و از تخم مرغ به عنوان چشم استفاده کنید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، بگذارید تا کمی سرد شود .
نکته :
تزیین روی غذا به این شکل ، موجب تفریح و سرگرمی برای کودک خواهد شد ، در عین حالی که طعم و مزه جدید و خوشمزه ای را نیز امتحان می کند .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:13 AM
طرز تهیه ماهی انگشتی

طرز تهیه ماهی انگشتی

ماهی را به قطعات يكدست به بلندی10 سانتیمتر و ضخامت 1 سانتيمتر خرد نموده, شسته و خشك میكنيم . كمی نمك و فلفل به سويا سس اضافه نموده و بوسيله قلم مو روی ماهی بماليد...


http://www.akairan.com/images2/maghalat_1/mahiangoshti.jpg
مواد لازم :
شير ماهی(فيله ماهی) 500 گرم
نمك و فلفل به ميزان لازم
سويا سس 2 قاشق سوپخوري
پنير پارامسان 100 گرم
آرد سوخاری 300 گرم
تخم مرغ 2عدد
آرد سفيد 100 گرم
روغن به ميزان لازم
طرز تهيه :
ماهی را به قطعات يكدست به بلندی10 سانتیمتر و ضخامت 1 سانتيمتر خرد نموده, شسته و خشك میكنيم . كمی نمك و فلفل به سويا سس اضافه نموده و بوسيله قلم مو روی ماهی بماليد. پنير را رنده كرده و با آرد سوخاری مخلوط میكنيم . تخم مرغ را همراه كمی نمك به هم میزنيم , قطعات ماهی را در آرد غلطانده , سپس در تخم مرغ زده شده میزنيم . بعد در مخلوط پنير و آرد سوخاری غلطانده و در روغن داغ با حرارت ملايم خوب سرخ میكنيم . ماهی را در ظرف گودی مرتب و منظم چيده وسط آن را با سبزی يیاز ترب سفيد كه ميان آن برشی از هويج داده شده ,تزئين میكنيم .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:13 AM
مواد مغذی مناسب کودکان


مواد مغذی در كدام مواد غذایی وجود دارند؟

غلات، حبوبات، كه مقدار جذب آهن این گروه بستگی به سایر مواد غذایی دارد كه همراه با آنها مصرف می شوند. اضافه كردن ویتامین ث، گوشت ...

http://www.akairan.com/images2/gol2/taghziye-koodak-02.jpg
پروتئین:
شیر مادر، شیر تازه، پودر شیر، بادام زمینی، حبوبات، پنیر، تخم مرغ، ماهی، گوشت قرمز، گوشت مرغ.
ویتامین آ:
شیر مادر به ویژه آغوز، شیر، كره، تخم مرغ، جگر، سبزی با برگ سبز تیره، كدو تنبل، انبه، هویج.جگر به اندازه یك تخم مرغ متوسط، یك هویج كوچك، یك انبه كوچك، 5/1 فنجان سبزی های با برگ سبز تیره (خردشده)، یك عدد سیب زمینی شیرین متوسط، یك لیتر شیر پاستوریزه هر كدام تقریبا 500 واحدرتینول ویتامین آ دارند.
اسید فولیك:
جگر، ماهی، بادام زمینی، حبوبات، پرتقال، سبزی با برگ سبز مانند اسفناج، روغن دانه ها.
ویتامین B1 یا تیامین:
جگر، شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی، گوشت پرندگان، حبوبات.
ویتامین B2 یا ریبوفلاوین:
شیر، تخم مرغ، جگر، گوشت، ماهی.
ویتامین B12یا نیاسین:
شیر، گندم، ماست، جگر، گوشت قرمز، ماهی، بادام زمینی.
ویتامین C:
شیر مادر، شیر تازه، سبزی های با برگ سبز تیره، گوجه فرنگی، فلفل سبز، كدو تنبل، میوه های تازه به ویژه پرتقال، لیمو، شاه توت و توت فرنگی، سیب زمینی، موز رسیده، كلم، هویج، انبه.
ویتامین D:
شیرهای غنی شده، كره، پنیر، ماهی های چرب، تخم مرغ، جگر، روغن كبد ماهی و نورآفتاب كه منبع اصلی تامین ویتامین د است.
آهن حیوانی یا Haem:
جگر، قلب، گوشت، جوجه، ماهی.
آهن Non Haem:
غلات، حبوبات، كه مقدار جذب آهن این گروه بستگی به سایر مواد غذایی دارد كه همراه با آنها مصرف می شوند. اضافه كردن ویتامین ث، گوشت یا ماهی یا مرغ یا جگر به غذا، دریافت یا جذب آهن را زیاد می كند. چای و قهوه جذب آهن را كاهش می دهند.
ید:
غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو و ...، نمك یددار.
كلسیم:
شیر مادر، شیر تازه، ماست (لبنیات)، پودرشیر، و ... پنیر، ماهی های كوچك كه استخوان ریزی دارند و به طور كامل (با استخوان ها) قابل خوردن هستند. نخود و لوبیا سبز، سبزی های با برگ سبز تیره.
روی:
شیر مادر، لوبیا (چیتی، قرمز و...) ماهی، گوشت قرمز، ذرت، آجیل، غلات با پوست و حبوبات.
سدیم:
در بیشتر غذاها وجود دارد. سدیم را به مقدار كافی از غذاهای طبیعی می توان به دست آورد و نیازی به اضافه كردن نمك نیست.
پتاسیم:
بیشتر غذاها منبع خوب پتاسیم هستند. بهترین منبع پتاسیم عبارتند از میوه ها به ویژه موز، آب آناناس، سبزی ها مثل اسفناج، كدو تنبل، حبوبات و سیب زمینی با پوست.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:14 AM
تزیین غذای کودک

این ها تصاویری از آرایش ظرف غذاهای بچه های ژاپنیه که میشه گفت برای خودش هنری در ژاپن محسوب می شد و غالب مامانهای ژاپنی دستی درش داشتند. فکر می کنم بچه ها هرچقدر هم بدغذا باشند از ذوق تماشا و بازی با این غذاها به اشتها بیان.

http://www.akairan.com/images2/gol3/tazin-ghazae-koodak-01.jpg


http://www.akairan.com/images2/gol3/tazin-ghazae-koodak-02.jpg



http://www.akairan.com/images2/gol3/tazin-ghazae-koodak-03.jpg



http://www.akairan.com/images2/gol3/tazin-ghazae-koodak-04.jpg


http://www.akairan.com/images2/gol3/tazin-ghazae-koodak-06.jpg


http://www.akairan.com/images2/gol3/tazin-ghazae-koodak-05.jpg

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:15 AM
خوراک ماهی پنیری برای کودک

خوراک ماهی پنیری
سیب زمینی و کلم برگ را با باقی مانده 10 میلی لیتر شیر برای پخت ماهی و ذرت ، مخلوط کرده بکوبید . نصف دیگر پنیر رنده شده را ...

http://www.akairan.com/images2/gol3/khorakemahipaniri.jpg
مواد لازم :
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
کلم برگ ۲۵ گرم
فیله ماهی ۱۱۵ گرم
ذرت فریز شده ۲۵ گرم
شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
کره ۱ قاشق غذا خوری
آرد ( بدون مخمر ) ۱ قاشق غذا خوری
پنیر سفید رنده شده ۲۵ گرم
دانه کنجد ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه :
1- سیب زمینی را پوست گرفته ، همراه کلم برگ خرد کنید . پوست ماهی را جدا کرده ، با آب سرد بشویید .
2- سیب زمینی را در یک قابلمه آب به مدت 10 دقیقه بپزید . سپس کلم برگ را به آن اضافه کرده ، بگذارید مدت 50 دقیقه دیگر نیز بپزد تا سیب زمینی و کلم برگ نرم شوند .
3- فیله ماهی و ذرت را در قابلمه دیگری ، که حاوی 10 میلی لیتر شیر است ، بپزید . بگذارید تابه جوش اید . سپس درب قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزد ماهی نرم و پخته شدن ماهی را امتحان کنید .
4- کره را در یک ماهی تابه ذوب کرده ، آرد را در آن تفت دهید و باقی مانده شیر را کم کم به آن اضافه کنید . منتظر بمانید تا به جوش آید و مرتب آن را به هم بزنید تا غلیظ شود .
5- ماهی و ذرت پخته شده در ماهی تابه حاوی شیر غلیظ بریزید . از این مخلوط ،در دو ظرف مقاوم در برابر حرارت بریزید .
6- سیب زمینی و کلم برگ را با باقی مانده 10 میلی لیتر شیر برای پخت ماهی و ذرت ، مخلوط کرده بکوبید . نصف دیگر پنیر رنده شده را به آن اضافه کنید . از این مخلوط روی ماهی وذرت پخته شده ، که در دو ظرف جداگانه ریخته اید ، بریزید . روی آن ها دانه کنجد بپاشید .
7- این ظرف ها را درون گریل یا ماکروفر گریل دار از قبل گرم شده قرار دهید تا روی آن ها کاملاً طلایی شود . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، بگذارید تا کمی سرد شود .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:16 AM
طرز تهیه نان شکلاتی انگشتی


طرز تهیه نان شکلاتی انگشتی
سینی مخصوص فر را با کمی روغن چرب کنید . آرد مخصوص پیتزا را در ظرفی ریخته ، طبق دستورالعمل روی بسته ، به آن آب اضافه کنید . آب و آرد را خوب با هم مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود ....




http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/angoshti-2.jpg

به اندازه ۳۶ عدد تهیه می شود .
مواد لازم :
روغن به مقدار کم
آرد مخصوص تهیه پیتزا ۱۵۰ گرم
پودر کاکائو ۱ قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه :
1- سینی مخصوص فر را با کمی روغن چرب کنید . آرد مخصوص پیتزا را در ظرفی ریخته ، طبق دستورالعمل روی بسته ، به آن آب اضافه کنید . آب و آرد را خوب با هم مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود .
2- روی سطحی که کمی آرد پاشیده اید ، به مدت 5 دقیقه ای خمیر را ورز دهید .
3- خمیر را به صورت یک مربع در ابعاد 23 سانتی متر باز کنید . از این مربع ،نوارهای باریک مستطیل شکل در ابعاد 1×5/7 سانتی متر ببرید . هر یک از این نوارهای باریک را به صورت مارپیچ درآورید و آن ها را با فاصله در سینی فر کنار هم بچینید .
4- پودر کاکائو و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید . با استفاده از یک قلم مو ، از این مخلوط روی این خمیر های مارپیچ بمالید . روی آن ها را با یک پوشش نازک چرب بپوشانید . و در جای گرم بگذارید به مدت 20 تا 30 دقیقه بماند تا خمیر ور آید .
5- فر را از قبل ، با حرارت 220 درجه سانتی گراد 425 فارنهایت گرم کنید . این خمیرهای مارپیچ را به مدت 8 تا 10دقیقه در فر بگذارید تا بپزند و کاملاً پف کنند . سینی فر را بیرون آورده ، بگذارید تا نان ها سرد شوند .
6- یک یا دو تکه از این نان ها را به کودک بدهید . نان های باقی مانده را در یک ظرف پلاستیکی بسته بندی کرده ، در روزهای دیگر از آن ها استفاده کنید .
* می توان این نان ها را در کیسه پلاستیکی بسته بندی کرده ، به مدت 3 ماه در فریزر هم نگه داری کنید .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:17 AM
گرم کردن غذای کودک

گرم کردن غذای کودک
گرم کردن غذا کار ساده ای به نظر می رسد ، اما رعایت برخی اصول در این زمینه الزامی است ؛ چرا که غذای ولرم محل مناسبی برای زاد و ولد و رشد باکتری ها فراهم می آورد ، به ویژه آن که اگر بدون سرپوش در محیط گرم آشپزخانه قرار گیرد و چندین بار هم گرم شود ؛
* غذا را بیش از یک بار گرم نکنید ؛ چرا که غیر بهداشتی شده و مصرف آن خطرناک می شود
* اگر غذای کودک را به مقدار زیاد درست کرده اید ،هنگام گرم کردن به مقدار نیاز در یک قابلمه بریزید و گرم کنید ، سپس باقی ماندۀ غذا را بسته بندی کرده ، در یخچال قرار دهید . اگر هنوز هم کودک شما گرسنه به نظر می رسد ، دوباره مقدار کمی از غذا را گرم کنید و باقی مانده آن را در یخچال بگذارید .


http://www.akairan.com/images/stories/ghazaye-koodak.jpg

* مقدار کمی از غذای کودک را در یک ظرف ضدعفونی شده و مقاوم در برابر گرما ، که در آن رابا یک نعلبکی یا بشقاب کوچک بسته اید و داخل یک قابلمۀ کوچک ، که تا نصف از آب جوش پر شده قرار داده اید ،گرم کنید . یا این کهبا قاشق مقدار بیشتری از غذا را مستقیماً داخل قابلمه بریزید ، در آن را ببندید و آن را گرم کنید .
* مطمئن شوید که تمام قسمت های غذا گرم و داغ شده اند تا همۀ باکتری ها از بین رفته باشند . بهتر است غذا با دمای 70 درجه سانتیگراد ، حداقل 2 دقیقه داغ شود . پس از گرم شدن بگذارید غذا خود به خود سرد شود و قبل از دادن آن به کودک ، دمای غذا را امتحان کنید .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:18 AM
پاپ كورن گل كلم برای کودکان


http://www.akairan.com/images2/ashpazi_2/popcorn.jpg
پاپ كورن گل كلم


زمان تهیه و پخت: 40 دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر:
گل كلم: یك عدد، به گلچه‌های كوچك تقسیم شود.
روغن زیتون: ‌3 قاشق غذاخوری
نمك: ‌به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا فر را با دمای 400 درجه فارنهایت گرم كنید.
در یك كاسه بزرگ، گل كلم،‌ روغن و نصف قاشق چای‌خوری نمك را با هم مخلوط كنید.[خوراك گل كلم با پنیر]
درون سینی فر، كاغذ مخصوص پخت را قرار داده و مخلوط را به اندازه یك لایه روی كاغذ بریزید.
ابتدا یك طرف گل كلم‌ها را تفت داده، برگردانده و طرف دیگر را تفت دهید تا به رنگ قهوه‌ای – طلایی درآیند.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:20 AM
طرز تهیه کاپ کیک کودکان

طرز تهیه کاپ کیک کودکان



مواد لازم:
شکر=1 لیوان
کره=نصف لیوان
تخم مرغ=2 عدد
آرد=1 لیوان و نصف
پکینگ پودر=2 قاشق غذاخوری
شیر=نصف لیوان
مواد لازم برای کرم:
کره=4/1 لیوان
پودر کاکائو=نصف لیوان
شیر=3/1 لیوان
وانیل=1 قاشق مرباخوری
پودر شکر=3 لیوان

http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/cup-cake.jpg

طرز تهیه:
ابتدا شکر و کره و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده،سپس آرد و پکینگ پودر و شیر را به آن اضافه می کنیم.در صورتیکه بخواهیم کیک شکلاتی بشود پودر کاکائو را هم به آن اضافه می کنیم.مایه را در ظرف های مخصوص کاپ کیک که قبلا چرب کرده ایم می ریزیم و در فر با درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 45 دقیقه می گذاریم تا کیک بپزد.

طرز تهیه کرم:
کره و پودر کاکائو را با همزن خوب مخلوط کرده سپس شیر و وانیل و شکر نرم شده را به آن اضافه می کنیم.بعد از اینکه کیک سرد شد،کرم روی روی آن ریخته و در یخچال می گذاریم تا کمی خنک شود.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:24 AM
کرم شکلاتی ساده برای بچه ها

کرم شکلاتی ساده برای بچه ها

مواد لازم برای 6 نفر:
شیر=2/1 لیتر(2 لیوان معمولی)
شکر=200 گرم(1 لیوان معمولی)
شکلات بدون مغز=250 گرم یا 4 قاشق سوپخوری کاکائو
زرده تخم مرغ=6 عدد
آرد سفید نرم=2 قاشق سوپخوری سرخالی(40 گرم)

http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/simple-chocolate-cream-for-.jpg

طرز تهیه:
این کرم بسیار ساده و آسان تهیه می شود و اکثر بچه ها آن را دوست دارند.
آرد را در ظرفی ریخته،شیر را کم کم روی آن می ریزیم و هم می زنیم تا آرد در شیر حل شود.بعد مایه را روی حرارت ملایم گذاشته، مرتب هم می زنیم تا جوش آمده کمی غلیظ شود.کاکائو یا شکلات را در شیر ریخته،و همزدن را ادامه می هیم تا شیر یکی دو جوش بزند.زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط کرده خوب هم می زنیم تا کاملا سفید و سفت شود.شیر را کم کم روی زرده تخم مرغ می ریزیم و مخلوط می کنیم.یک بار دیگر ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب هم می زنیم تا فقط مایه یک جوش بزند و خامی زرده گرفته شود.مایه را در ظرف مناسبی می ریزیم و ظرف را در یخچال می گذاریم تا کرم سرد شده کمی سفت شود و با همان ظرف سرو می کنیم.می توانیم 150 گرم خامه را با 3 قاشق سوپخوری پودر قند و کمی وانیل مخلوط کنیم و با همزن برقی بزنیم تا کمی سفت شود و خامه را در ظرف جداگانه ریخته با کرم سرو کنیم.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:26 AM
طرز تهیه پنکیک کودک

طرز تهیه پنکیک کودک
مواد لازم :
آرد سفید 120 گرم
شیر 4/1 لیتر
تخم‌مرغ یك عدد
مربا در صورت تمایل به میزان لازم
نمك به مقدار خیلی كم

http://www.akairan.com/images2/ashpazi_2/pankeyk-koodak_400.jpg
طرز تهیه :
آرد و نمك را درون كاسه‌ای الك كرده، وسط آن را گود كنید. تخم‌مرغ را در وسط آن بشكنید و بعد نصف شیر را اضافه كنید، سپس خمیر را 10 تا 15 دقیقه هم بزنید تا صاف و یك‌دست شود و به مدت یك ساعت بگذارید بماند. تابه‌ای را با كمی روغن روی حرارت بگذارید، وقتی داغ شد به اندازه یك ملاقه از خمیر درون تابه بریزید و طرف دیگر را هم سرخ كنید و ملاقه بعدی را بریزید. حدود شش دقیقه بعد پنكیك به دست می‌آید كه بهتر است لابه‌لای این پنكیك‌ها را مربا بمالید.
نكته: در صورت تمایل می‌توانید به جای مربا از پودرقند استفاده كنید.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:27 AM
خوراک مخصوص کودک


طرز تهیه خوراک مخصوص کودک
به اندازه 2.5 پیمانه تهیه می شود .
مواد لازم :
عدس قرمز ( دال عدس ) 50 گرم
پیاز یک چهار عدد
گشنیز کوبیده شده نصف قاشق چای خوری
زرد چوبه یک چهارم قاشق چای خوری
آب 1.5 پیمانه / 350 میلی لیتر
سیب زمینی 75 گرم
هویج 75 گرم
گل کلم 75 گرم
کلم برگ 75 گرم


http://www.akairan.com/images2/ashpazi_2/koodak_400.jpg

طرز تهیه :
1- عدس را در آب سرد بشویید و دانه های سیاه را از آن جدا کنید .
2- پیاز را خرد کرده ، همراه با عدس ف ادویه و آب در یک قابلمه بریزید .
3- بگذارید به جوش آید . در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 20 دقیقه بجوشد
4- سیب زمینی ، هویج ، گل کلم و کلم برگ را خرد کنید .
5- این سبزیجات خرد شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید . بگذارید به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد .
6- سپس این مواد پخته شده را در مخلوط کن بریزید تا به صورت یکدست در آیند . اگر لازم است می توانید مقدار کمی آب جوشیده نیز به آن اضافه کنید تا خیلی سفت نباشد .
7- با قاشق ، مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .
8- - باقی مانده غذا را بسته بندی کرده ، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .
* می توان آن را در فریزر هم نگه داری کرد .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:27 AM
ماکارونی سس دار با کالباس ساده برای کودک

ماکارونی سس دار با کالباس ساده

در این غذا ، به جای کالباس ساده ، از کنسرو ماهی نیز می توان استفاده کرد . اگر مایل باشید ، حتی می توانید ماکارونی سس دار را همراه با برنج نیز سرو کنید ...


http://www.akairan.com/images2/gol3/makaronisosdar.jpg
مواد لازم :
ماکارونی با اشکال گوناگون ۵۰ گرم
سبزیجات فریز شده ۵۰ گرم
مارگارین ۲ قاشق غذا خوری
آرد ( بدون مخمر ) ۲ قاشق غذاخوری
شیر دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
پنیر پیتزای رنده شده ۵۰ گرم
کالباس ساده به صورت خرد شده
۲ تکه نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
1- ماکارونی را در یک قابلمه آب جوش به مدت 5 دقیقه بپزید. سبزیجات را به آن اضافه کنید و بگذارید تا 5 دقیقه دیگر نیز بپزد تا ماکارونی تقریباً نرم شود . سپس آن را آبکش کنید .
2- مارگارین را روی حرارت ملایم در قابلمه دیگری ذوب کنید . آرد را به آن اضافه کرده ، کمی تفت دهید . سپس شیر را کم کم اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید . شیر را مرتب هم بزنید تا سس غلیظی حاصل شود .
3- مقدار 3/2 از پنیر رنده شده را در این سس بریزید و سپس ماکارونی و سبزیجات ،کالباس ساده خرد شده و نمک و فلفل را اضافه کنید . این مواد را هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند .
4- این غذای آماده شده را در دو ظرف غذای مخصوص کودک بریزید . باق مانده پنیر رنده شده را روی آن بپاشید اگر لازم است ، بگذارید تا کمی سرد شود .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:28 AM
بستنی یخی با طعم تمشک برای کودک

بستنی یخی با طعم تمشک

طرز تهیه را تا مرحله 3 طبق دستور مزبور انجام دهید . مقدار 500 گرم از انواع میوه های تابستانی (به دلخواه) در قابلمه ای بریزید و مقدار 4 قاشق غذا خوری آب به آن ها اضافه کرده...

http://www.akairan.com/images2/sofreh-araii/gol/yakhi2.jpg

به اندازه ۳.۵ پیمانه ( ۹۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .
مواد لازم :
پودر ژلاتین ۲ قاشق چای خوری
آب ۲.۵ پیمانه / ۶۰۰ میلی لیتر
شکر نرم ۲۲۵ گرم
تمشک ۶۷۵ گرم
آب لیمو ۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه :
1- پورد ژلاتین را با دو قاشق غذا خوری آب مخلوط کرده ، آن را ناری بگذارید تا حل شود .
2- شکر و آب را در یک قابلمه ریخته ، روی حرارت بگذارید تا گرم شود . هر چند دقیقه یکبار ، آن را به هم بزنید تا شکر کاملا ًدر آب حل شود .
3- بگذارید محلول آب و شکر به مدت 3 دقیقه بجوشد ، سپس آن را از روی حرارت برداشته ، ژلاتین را به آن بیفزایید و کاملاً به هم بزنید . این ظرف را کنار بگذارید تا سرد شود .
4- تمشک ها را در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره در آیند . از یک الک رد کرده ، به آن شربت (محلول آب و شکر) و آب لیمو را اضافه کنید وبه هم بزنید .
5- این مخلوط را در ظرف پلاستیکی ریخته ، مدت 6 تا 7 ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند (البته نه به طور کامل) .
6- سپس ظرف رااز فریزر خارج کرده ، با چنگال به هم بزنید و دوباره آن را به فریزر بازگردانید تا به طور کامل یخ ببندد و به صورت جامددرآید .
7- ده دقیقه قبل از اینکه بخواهید آن را مصرف کنید ، از فریزر بیرون آورید تا کمی نرم شود . با قاشق مخصوص بستنی ، از این بستنی آماده بردارید و در ظرف مخصوص کودک بریزید .
طرز تهیه به روش دیگر (بستنی یخی میوه های تابستانی)
طرز تهیه را تا مرحله 3 طبق دستور مزبور انجام دهید . مقدار 500 گرم از انواع میوه های تابستانی (به دلخواه) در قابلمه ای بریزید و مقدار 4 قاشق غذا خوری آب به آن ها اضافه کرده ، در ظرف را ببندید تا مدت 5 دقیقه بپزد و میوه ها نرم شوند . سپس آن ها را به صورت پوره در آورید . از الک رد کرده ، به آن شربت اضافه کنید و ادامه کار را طبق دستور انجام دهید .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:29 AM
طرز تهیه سالاد میوه برای کودک

طرز تهیه سالاد میوه برای کودک

تمام میوه ها را خرد کرده با هم مخلوط کنید و برای چاشنی این سالاد آب آناناس به آن اضافه کنید...

http://www.akairan.com/images2/sofreh-araii/gol/salad-miveh.jpg



مواد لازم :
- سیب کمپوت شده 1 عدد
- موز 1 عدد
- گیلاس 3 عدد
- طالبی 3 اسکوپ کوچک
- آب آناناس 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه :
تمام میوه ها را خرد کرده با هم مخلوط کنید و برای چاشنی این سالاد آب آناناس به آن اضافه کنید.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:30 AM
غذاهای انگشتی

غذاهای انگشتی
خوردن غذاهای انگشتی نه تنها برای کودک لذت بخش است ، بلکه حس همکاری را نیز در او به وجود می آورد . غذاهای سبک و حاضری نقش مهمی در رژیم غذایی کودک ایفا می کنند . اگر چه اشتهای کودک شما اندک است ، مقدار انرژی که برای رشد خود نیازدارد ، بسیار زیاد است . غذاهایی را انتخاب کنید که از نظر مواد غذایی مغذی و مقوی باشند . از دادن غذاهای سبک و حاضری بسیار شیرین مانند بیسکویت های شکلاتی به کودک اجتناب کنید .

http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/angoshti_400.jpg


نکته ها
* همواره مطمئن شوید که کودک در حین غذا خوردن در دامان اغوش شما ،یا روی صندلی غذاخوری مخصوص کودک احساس راحتی می کند
* دمای غذا را امتحان کنید تا خیلی داغ نباشد . سپس آن را به کودک بدهید .
* ترکیب مواد یک غذا را تغییر دهید ؛ چرا که سلیقله کودکان نسبت به اندازه و طعم مواد غذایی متفاوت است . بعضی از کودکان مخلوطهای کاملا ً تازه را دوست دارند . بعضی از آن ها مواد غذایی به صورت حبه حبه و تکه تکه را دوست ندارند ، بعضی ترجیح می دهند غذا را خودشان با دست بردارند ؛ مانند ساندویج های کوچک کالباس ساده ، تکه های بزرگ ماهی کباب شده ، بعضی از آن ها حتی دوست دارند نخود فرنگی و ذرت را با انگشتان کوچک خود بردارندو بخورند .
* کودک را تشویق کنید تا خودش غذا بخورد . نگران ریخت و پاش های او نباشید ؛ زیرا او دارد یاد می گیرد که چگونه غذا را خودش بخورد . فقط در پایان کار ، با یک دستمال پارچه ای نمدار دست و صورت او را تمیز کنید .
* سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید . اگر غذایی را که با عشق و علاقه در خانه تهیه کرده اید نخورد و بیرون ریخت ، تصور نکنید که وقتخود را تلف کرده اید تا این غذا را آماده کنید .
* اجازه ندهید کودک ناراحتی و عصبانیت شما را مشاهده کند . کودک یک ساله هم می تواند احساس شمارا بفهمد .
* اگر خوردن غذاهای جویدنی برای کود عادت شده ، می توانید در پایان هر وعده غذایی که کودک می خورد ، به او مقداری نوشیدنی هم بدهید . البته پیش از غذا به کودک شیر یا نوشیدنی دیگری ندهید ؛ زیرا شکم او را پر می شود و دیگر چیزی نخواهد خورد .
* به کودکتان چیزهای شیرین وبیسکوئیت ندهید . او باید یاد بگیرد که هر گاه سر و صدا راه بیندازد ابتدا شما یک غذای خوش مزه و بلافاصله پس از آن یک دسر خوش مزه به او خواهید داد . بنابراین ، دیگر از بیسکویت و این جور چیزها خبری نخواهد بود .
* به خاطر داشته باشید که کودک گرسنگی نخواهد کشید و انواع غذاها را به او بدهید و این کار را ادامه دهید و ناامید نشوید .
- نوشیدنی ها را در پایان وعده غذایی به کودک بدهید . در غیر این صورت ، شکم کوچولوی او پر خواهد شد و دیگر چیزی نخواهد خورد .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:31 AM
طرز تهیه فرنی سیب برای کودک

طرز تهیه فرنی سیب


تمامی مواد را با هم مخلوط کنید و به جوش آورید . به مدت 2 دقیقه آن را به صورت در بسته بجوشانید تا غلیظ شود ...


http://www.akairan.com/images2/ashpazi_3/ferenisib.jpg
مواد لازم :
– نشاسته 3 قاشق چایخوری
– آب سیب 3/1 پیمانه ( 80 میلی لیتر )
– آب جوش سرد شده 3/1 پیمانه ( 80 میلی لیتر )
طرز تهیه :
تمامی مواد را با هم مخلوط کنید و به جوش آورید . به مدت 2 دقیقه آن را به صورت در بسته بجوشانید تا غلیظ شود .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:32 AM
پیتزا به شکل ساعت برای کودک

پیتزا به شکل ساعت برای کودک

این پیتزای تزیین شده به شکل ساعت را در ظرف غذای مخصوص کودک قرار دهید . بگذارید تا کمی سرد شود ، سپس برش های مثلثی شکل روی آن ایجاد کنید...

http://www.akairan.com/images2/gol2/piza-saat.jpg

مواد لازم به اندازه سه تا چهار وعده :
خمیر آماده مخصوص پیتزا به قطر ۲۰ سانتی متر
رب گوجه فرنگی یا سس
پیتزا ۳ قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی ۲ عدد
پنیر پیتزا رنده شده ۷۵ گرم
سبزی معطر ( خشک ) به مقدار اندک
فلفل دلمه ای سبز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
کالباس ساده ۱ ورق ضخیم
طرز تهیه :
1- فر را از قبل ، با درجه حرارت 220 درجه سانتی گراد یا 425 درجه فارنهایت گرم کنید . خمیر آماده پیتزا در سینی فر قرار دهید و روی آن رب گوجه فرنگی بریزید . گوجه فرنگی ها را خرد کرده ، روی این خمیر بچینید . سپس پنیر رنده شده و سبزی معطر خشک را روی آن بپاشید .
2- این خمیر را با محتویاتش مستقیماً داخل فر بگذارید تا به مدت 12 دقیقه پخته شود
3- فلفل دلمه ای را از وسط نصف کرده ، تخمه های ان را بیرون آورید و سپس از این فلفل دلمه ای به شکل اعداد 3 ، 6 ، 9 ، و 12 جدا کنید (می توان از قالب های کوچک مخصوص اعداد استفاده کرد) هویج را نیز پوست گرفته ، به صورت ورقه های نازک ببرید . سپس اعداد 1 ، 2 ، 4 ، 5 ، 7 ، 8 ، 10 ،و 11 را از آن جدا کنید .
4- برای عقربه های ساعت از کالباس ساده ، دو نوار به طول 5/7 سانتی متر ببرید .
5- این پیتزای تزیین شده به شکل ساعت را در ظرف غذای مخصوص کودک قرار دهید . بگذارید تا کمی سرد شود ، سپس برش های مثلثی شکل روی آن ایجاد کنید ، یعنی روی سطح این پیتزا یک برش ضربدری بزنید تا پیتزا به چهار قسمت مساوی تقسیم شود . سپس یک قسمت از آن را به کودک بدهید تا بخورد .

نکته :
اگر بخواهید این پیتزا را به اندازه کوچک تر درست کنید ، می توانید از نصف این خمیر پیتزا استفاده کنید . بقیه مراحل طرز تهیه طبق دستور فوق می باشد . فقط برای پخت ، آن را در فر بگذارید تا پنیر ذوب شود . اعداد ار کوچک تر ببرید و عقربه ها را نیز از کالباس ساده ورقه نازک انتخاب کنید .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:33 AM
سمبوسه پنیر برای بچه ها

سمبوسه پنیر برای بچه ها
سمبوسه‌ها را در صافی می‌ریزیم تا روغن آن برود. سپس سمبوسه‌ها را در عسل می‌زنیم تا تمام سطح سمبوسه به آن آغشته شود و در ظرف...



http://www.akairan.com/images2/gol3/sambooseh-panir.jpg

مواد لازم:
* پنیر سفت: ۱ لیوان
* مغز گردوی خرد شده: نصف لیوان
* نعناع خرد شده: به مقدار لازم
* نان لواش: به مقدار لازم

طرز تهیه:
ابتدا در ظرفی پنیر را با نعنای خرد شده و مغزگردو مخلوط می‌کنیم. سپس نان‌ها را مستطیل شکل از طول می‌بریم.
سپس نان را به صورت سمبوسه در می‌آوریم و کمی از مواد را داخل سمبوسه می‌ریزیم. کمی آرد خمیر می‌کنیم و سمبوسه را می‌بندیم و در روغن سرخ می‌کنیم.
سمبوسه‌ها را در صافی می‌ریزیم تا روغن آن برود. سپس سمبوسه‌ها را در عسل می‌زنیم تا تمام سطح سمبوسه به آن آغشته شود و در ظرف می‌چینیم. از این سمبوسه می‌توانیم برای صبحانه نیز استفاده کنیم.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:33 AM
ساندویچ کوچک خوشمزه برای مدرسه

ساندویچ کوچک خوشمزه برای مدرسه

گوشت مرغ چرخ شده، مغز نان سفيد، ترشى ميوه، سير و كمى نمك و فلفل را در دستگاه غذاساز بريزيد و چند دقيقه روشن كنيد تا خوب مخلوط شوند...

http://www.akairan.com/images2/ashpazi_2/sandewich-madreseh_400.jpg
مواد لازم (براى هشت ساندويچ كوچك):

۴۰۰ گرم گوشت مرغ چرخ شده
سه چهارم پيمانه مغز نان سفيد
يك چهارم پيمانه ترشى ميوه
سه حبه سير كوبيده
سه تا چهار عدد لواش نرم و تازه
روغن مايع براى سرخ كردن
يك دوم پيمانه پنير خامه اى
يك دوم پيمانه پيازچه خرد شده
يك عدد گوجه فرنگى، ريز خرد شده
دو قاشق سوپخورى آب ليمو
نمك و فلفل بنا به ذائقه


طرز تهیه:

گوشت مرغ چرخ شده، مغز نان سفيد، ترشى ميوه، سير و كمى نمك و فلفل را در دستگاه غذاساز بريزيد و چند دقيقه روشن كنيد تا خوب مخلوط شوند. اين مخلوط را به هشت قسمت مساوى تقسيم كنيد و هريك را با دست به صورت يك سوسيس به بلندى ۱۲ سانتى متر درآوريد.
در يك تابه نچسب كمى روغن مايع بريزيد و سوسيس هايى را كه آماده كرده ايد در روغن مايع با حرارت متوسط سرخ كنيد به طورى كه سوسيس ها از همه طرف طلايى شوند. از زيادكردن شعله گاز خوددارى كنيد چون سطح روى سوسيس ها زود برشته مى شوند اما مغزپخت نمى شوند. آنها را چند دقيقه در يك صافى قرار دهيد تا روغن اضافى مربوط به سرخ كردن سوسيس ها گرفته شود. در اين فاصله هشت دايره به قطر حدود ۲۰ سانتى متر از نان لواش ببريد. پنير خامه اى را با پيازچه خرد شده مخلوط كنيد و از اين مخلوط مقدار كمى روى هر يك از نان ها بماليد.
گوجه فرنگى و پياز خرد شده را با هم مخلوط كنيد و آب ليمو را اضافه كنيد. مقدارى از اين مخلوط را روى هريك از نان ها بريزيد و يك عدد سوسيس را روى هركدام گذاشته نان را به صورت يك ساندويچ لوله كنيد

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:34 AM
طرز تهیه سوپ کودک

طرز تهیه سوپ کودک

ابتدا مرغ را به همراه برنج و هویج خرد شده و نخود سبز را می گذاریم بپزد سپس با حرارت کم وقتی نیم پز شد...

http://www.akairan.com/images2/sofreh-araii/gol/soop.jpg

مواد لازم :
ران مرغ 1عدد
برنج 2 قاشق سوپخوری
هویج 1عدد
نخود سبز 2 قاشق
سیب زمینی 1 عدد کوچک
گوجه فرنگی 1 عدد کوچک
جعفری خرد شده 1 قاشق
نمک مقداری


طرز تهیه :
ابتدا مرغ را به همراه برنج و هویج خرد شده و نخود سبز را می گذاریم بپزد سپس با حرارت کم وقتی نیم پز شد سیب زمینی خرد شده و جعفری را به آن اضافه کرده می گذاریم تا کاملاً سوپ ما جا بیفتد و آماده خوردن شود.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:35 AM
خوراک مرغ و آویشن(غذای کودک)


http://www.akairan.com/images2/ashpazi_2/552823752541013717724124105.jpg
خوراک مرغ و آویشن(برای کودک)

مواد لازم برای 6 نفر:
ران مرغ 6 عدد
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده 1عدد
آرد سفید گندم 2 قاشق غذاخوری
آب مرغ 5/1 پیمانه
پودر آویشن یک دوم قاشق چای‌خوری
مواد لازم برای سرو:
سیب ‌زمینی 350 گرم
هویج 1عدد
نخود سبز 1 لیوان
سس خردل یک دوم قاشق‌ چای‌خوری
آب پرتقال یک دوم پیمانه
پوست پرتقال رنده شده 5/1قاشق چای‌‌خوری
ماست چکیده 4 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به‌ میزان لازم
روش تهیه:
- از قبل فر را با حرارت 350 درجه ی فار نهایت (177درجه ی سانتی گراد) گرم کنید.
- ران های مرغ را بشویید. در تابه مقدار کمی روغن ریخته و آنها کمی تفت دهید.
- سپس پیاز را اضافه نموده و تفت دهید. آنگاه آرد را افزوده و بعد از آن آب مرغ و آویشن را اضافه نمایید و بگذارید یک ساعت در فر بپزد.
- سیب‌زمینی را پوست گرفته و دو قسمت کنید و در آب جوش و کمی نمک بپزید.
- هویج‌ها را از طول برش دهید و همراه نخود فرنگی بپزید.
نحوه ی سرو غذا برای کودکان:
1- یک عدد از ران‌ها را بردارید، استخوان آن را جدا کنید و همراه سیب ‌زمینی، هویج و نخود فرنگی در مخلوط کن به صورت پوره در آورید و سپس به کودک بدهید. (کودک 12- 9ماهه)
2- یک ران دیگر را بدون استخوان کرده و به دلخواه قطعه قطعه نموده و همراه کمی از آب مرغ و سبزیجات پخته داخل بشقاب کودک نو پا بچینید. (کودک 18- 12 ماهه)
3- دو قطعه ی دیگر مرغ را در ظرف سرو غذای کودک قرار دهید و سس خردل، آب و پوست رنده شده ی پرتقال، ماست چکیده و ادویه را با هم مخلوط کرده و مانند سس روی مرغ‌ها بریزید.
سپس همراه سبزیجات سرو نمایید و با کمی جعفری آن را تزیین کنید.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:35 AM
نكات مهم تغذیه كودك در دو سالگی


http://www.akairan.com/images2/ashpazi_2/baby_food.jpg

نكات مهم تغذیه كودك در سال دوم
برعكس سال اول كه توصیه می شد تغذیه با شیر مادر مقدم بر غذای كمكی باشد در سال دوم با توجه به اهمیت بیشتر غذاهای جامد، توصیه می شود كه حتی المقدور شیر مادر بعد از غذا داده شود.
دفعات تغذیه كودك (به غیر از شیر مادر) هنوز 5 تا 6 بار در روز است.
بین یك تا 5/1 سالگی زمان انتقال تغذیه كودك از غذاهای كمكی به غذاهای سفره خانواده است.
توصیه می شود تا 18 ماهگی بسته به تحمل كودك و به تدریج، غذاهای سال اول زندگی به سفره خانواده تبدیل شود. لذا هفته ای 2 تا 3 بار از همان غذاهای كم حجم، مقوی و پر انرژی سال اول زندگی مانند سوپ گوشت و سبزیجات مخلوط با كمی آرد و شیر و شكر و یا كته نرم كه با آب گوشت پخته شده است برای او تهیه شود.

http://www.akairan.com/images/stories/ghazaye-koodak.jpg

نیاز به كلسیم و پروتئین عمدتا از طریق شیر مادر و ماست پاستوریزه ای كه در روز می خورد تامین می شود.
سفیده تخم مرغ را می توان همانطور كه در مورد زرده آن شروع شده بود، یعنی كم كم و به صورت كاملا پخته و سفت از مقدار كم شروع كرد و بتدریج به یك سفیده كامل رساند. بدین ترتیب كودك می تواند یك روز در میان یك تخم مرغ كامل به صورت نیمرو، املت یا آب پز بخورد؛ اما هر روز هم می تواند از سفیده تخم مرغ استفاده نماید.
از گروه چربی و شیرینی ها نیز باید استفاده نمود. استفاده كردن از این گروه به صورت غنی كردن غذای كودك با روغن نباتی یا كره تا حدی كه جای مواد غذایی دیگر را نگیرد و سبب كاهش اشتهای او نشود و استفاده از مواد نشاسته ای به صورت نان، برنج، ماكارونی و سیب زمینی است تا انرژی مورد نیاز كودك را فراهم نماید.
حبوبات، غنی از مواد پروتئینی و املاح هستند كه معمولا از اواخر سال اول زندگی به رژیم غذایی كودك اضافه می شوند. در سال دوم نیز بتدریج بر تنوع آن افزوده و به صورت كاملا پخته شده (بعد از خیس كردن و جداكردن پوست آن) همراه با سیب زمینی و روغن زیتون می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
اگر شروع غذا یك باره و به صورت آنچه كه در سفره خانواده است به كودك داده شود، پذیرش و هضم آن برای او مشكل می شود. لذا در ابتدا باید تغییراتی درآن داد مثلا در سفره خانواده اگر برنج (پلو) به صورت كته یا كاملا نرم شده نیست می توان آن را با پشت قاشق و كمی آب خورش، نرم و له نمود یا اگر خوراك سیب زمینی و گوشت و ... وجود دارد كمی نان را در آب خوراك نرم كرده همراه با گوشت و سیب زمینی كه با پشت قاشق له و نرم شده است به كودك داد.
همانطور كه گفته شد هنوز هم معده كودك كوچك است و نباید آن را با آب یا آب میوه و یا خود میوه پر كرد.
آب میوه در حجم كم به عنوان یك نوشیدنی خنك از میوه های تازه یا از شربت های خانگی مانند شربت آب لیمو (با لیمو ترش تازه)، شربت به لیمو و ... بعد از بازی و تقلای كودك در یك روز گرم بسیارمطبوع و لذت بخش است.
مصرف میوه های مختلف، دو تا سه بار در روز به مقدار توصیه شده، هم بخشی از نیاز های كودك به ویتامین های a و c را تامین می كند و هم به علت داشتن فیبر، كار دستگاه گوارش او را تسهیل می نماید.
دادن غذاهای خیلی شیرین و یا نوشیدنی در حجم زیاد در فاصله دو وعده غذا معمولا سبب كاهش اشتها شده و ممكن است كودك را ازخوردن غذای اصلی بازدارد.
در برنامه غذایی كودك یك تا دو ساله تنقلاتی مثل پفك، چیپس، شكلات و نوشابه جایی نداشته و در صورتی كه فعالیت كودك زیاد باشد، استفاده از میان وعده های انرژی زا مانند: خرما، كشمش، مربا، كمپوت، ژله، بیسكویت، بستنی پاستوریزه، بادام و پسته بو نداده (ولی ریز و پودر شده مخلوط با ماست) به شرطی كه جای وعده اصلی غذا را نگیرد مفید است.
كودكان یك تا دو ساله هنوز هم در معرض خطر خفگی هستند و موادی مانند تكه های سوسیس، دانه انگور، سبزی های خام، فندق، بادام، ذرت بو داده، آب نبات و غیره نباید در دسترسشان باشد. همچنین وقتی دراز كشیده اند و یا در حال دویدن هستند نباید به آنان غذا داد.
میوه های آلرژی زا مانند كیوی، خربزه، و نیز موادی كه هضم آنها مشكل است مثل پوست حبوبات هنوز هم در برنامه غذایی كودك جایی ندارند.
در طول سال دوم زندگی، مصرف قطره ویتامین های آ و د یا مولتی ویتامین و قطره آهن به همان مقدار قبلی باید ادامه داشته باشد و این مطلب كه آهن موجب سیاهی دندان ها می شود نباید مانع مصرف آن شود بلكه باید قطره را در عقب دهان كودك ریخت و متعاقب آن به كودك آب یا كمی آب میوه داد و یا دندان ها را مسواك زد.
رعایت نكات ایمنی هنگام غذاخوردن كودك

كودك را هنگام غذاخوردن تنها نگذارید. همیشه یك نفر باید (حتی تا 3 سالگی) بر غذاخوردن كودك نظارت داشته باشد.
او را بنشانید و غذا بدهید. مراقب جویدن غذا و بلعیدن او باشید.
همزمان با افزایش دندان های كودك، غلظت و سفتی غذا را بیشتر كنید و غذاهایی بدهید كه قابل جویدن باشد.
مواد غذایی كه احتمال دارد باعث خفگی كودك شود مانند سوسیس، شكلات، آب نبات، تخمه و آجیل، انگور و تكه های درشت گوشت را در دسترسش قرار ندهید.
هنگام دندان درآوردن اگر برای بی حسی لثه از دارو استفاده می كنید، سعی كنید نزدیك زمان غذا خوردن نباشد چون باعث بی حسی ماهیچه های گلو می شود و بلعیدن غذا را مشكل می كند.
اگر كودك در اتومبیل یا در كالسكه در حال حركت است به او غذا ندهید.

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:36 AM
نان تخم مرغی به شکل پروانه برای کودک

نان تخم مرغی به شکل پروانه

می توانید مواد تزیین کننده بدن پروانه را تغییر دهید ، بدین صورت که به جای کالباس ساده لوله شده ، از سوسیس سرخ شده برای بدن پروانه استفاده کنید ....

http://www.akairan.com/images2/gol3/parvaneh-aka1.jpg
این عکس صرفا جهت تزیین مقاله قرار داده شده و تصویر نان تخم مرغی نیست
مواد لازم به اندازه دو وعده :
گل کلم ۴ تکه کوچک
نخود فرنگی ۸ عدد
هویج کوچک ۱ عدد
پنیر پیتزا ۱ ورقه
کالباس ساده ۲ ورقه ضخیم
نان ساندویچی ۲ تکه
تخم مرغ ۱ عدد
شیر گاو ۲ قاشق چای خوری
روغن آفتابگردان ۱ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی به مقدار کم
طرز تهیه :
1- تکه های گل کلم و نخود فرنگی را در یک قابلمه آب جوش به مدت 5 دقیقه بپزید .
2- برای هر پروانه ، چهار برش نازک از هویج به شکل گل جدا کنید و از ورقه پنیر نیز چهار مربع کوچک جدا نمایید . برای جدا کردن این اشکال ، می توانید از قالب های مخصوص استفاده کنید
3- از هویج چهار نوار باریک کوچک به عنوان شاخک پروانه جدا کنید . هر ورقه کالباس ساده را لوله کرده و به شکل اتوانه در آورد و در وسط بشقاب غذا خوری کودک قرار دهید . در واقع ، این کالباس ساده لوله شده به عنوان بدن پروانه محسوب می شود
4- از نان ، قطع هایی برای بال پروانه ببرید .
5- تخم مرغ را شکسته ، با شیر مخلوط کنید . تکه های نان را در این مخلوط فرو ببرید تا هر دو طرف آن به مخلوط شیر و تخم مرغ آغشته شوند . روغن را در ظرف نسبتاً کوچکی داغ کرده ، این تکه های نان را در آن سرخ کنید ، به طوری که دو طرف آن ها طلایی شود .
6- اجزای بدن پروانه را در ظرفی مطابق شکل بچینیدو از کمی رب گوجه فرنگی برای سر آن استفاده کنید .
نکته
می توانید مواد تزیین کننده بدن پروانه را تغییر دهید ، بدین صورت که به جای کالباس ساده لوله شده ، از سوسیس سرخ شده برای بدن پروانه استفاده کنید .

HAMEDZH2
Thursday 3 February 2011-1, 07:37 AM
مقوی ومغذی کردن غذای کودک




منظوراز مقوی و مغذی کردن غذای کودک اضافه کردن برخی از مواد غذایی به غذای کودک است که بتوان بویژه در مواقعی که کودک دچار تاخیر رشد شده است . انرژی و مواد مغذی بیشتری مانند پروتئین انواع ویتامین ( مانند ویتامین آ و سی و ..) و انواع ملاح ( مانند کلسیم آهن روی و ...) را به کودک برساند.
اضافه کردن موادی که فقط انرژی غذای کودک را بیشتر می کند ( مقوی کردن ) اضافه کردن موادی مانند شکر و روغن فقط انرژی دریافتی کودک را افزایش می دهد و در واقع به جز انرژی مواد مغذی دیگری در چربی ها و شکر وجود ندارد
اضافه کردن شکر به غذای کودک باعث می شود ذائقه کودک به طعم شیرین عادت کند و در نتیجه کودک تا سنین بزرگسالی به غذاهای شیرین علاقه پیدا کند به همین دلیل اضافه کردن شکر به غذای کودک در سال اول زندگی توصیه نمی شود البته باید توجه کرد در صورتی که در دستور تهیه غذا شکر وجود دارد مصرف آن اشکالی ندارد مثل فرنی که در دستور تهیه آن مقداری شکر وجود دارد ولی اضافه کردن شکر به غذاهای دیگر مثل پوره و یا سوپ کودک برای اضافه کردن انرژی غذای کودک توصیه نمی شود در این موارد افزودن مقدار کمی روغن توصیه می شود.
افزودن روغن به غذای کودک به دلایل زیر توصیه می شود :
الف – میزان انرژی موجود در روغن در مقایسه با مواد غذایی دیگر بیشتر است ( هر 1 گرم روغن حدود 9 کالری انرژی دارد)
ب – اضافه کردن کره یا روغن حجم غذای کودک را افزایش نمی دهد و بدون اضافه شدن حجم غذای کودک انرژی غذای او بیشتر می شود
ج – اضافه کردن کره یا روغن به غذا باعث نرمی غذا شده و بلع آنرا برای کودک آسانتر می کند .
اضافه کردن موادی که علاوه بر انرژی پروتئین غذای کودک را بیشتر می کند ( مغذی کردن ) پروتئین برای رشد کودک ضروری است و مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین در تغذیه کودک توصیه می شود حتی الامکان مقداری گوشت ( مانند گوشت مرغ مایخی گوسفند و ...) باید به غذای کودک اضافه شود اضافه کردن نخود لوبیا و عدس که کاملا پخته و له شده باشند بعد از سن 9 ماهگی برای تامین پروتئین مورد نیاز کودک توصیه می شود افزودن تخم مرغ به غذای کودک نیز پروتئین غذای کودک را بیشتر می کند مثلا برای کودکان بالای یکسال می توان تخم مرغ ابپز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده شود اضافه کردن مواد غذایی که ویتامین و املاح غذای کودک را بیشتر می کند ( مغذی کردن)
اضافه کردن برخی از مواد غذایی فقط کمی انرژی غذای کودک را بیشتر می کند ولی باعث می شود که غذا از نظر ویتامین و املاح غنی شود ویتامین ها و املاح هم برای رشد و سلامتی کودک ضروری هستند بدین منظور به مادر توصیه کنید: از سبزیجات برگ سبز برای تهیه غذای کودک استفاده کند مثل جعفری شبت و گشنیز اسفناچ ( در کودکان زیر 1 سال اسفناج توصیه نمی شود) و یا هر نوع سبزی موجود در منطقه که می توان این مواد را به سوپ و یا پلوی کودک اضافه کرد.

از سبزیجات نارنجی رنگ برای تهیه غذای کودک استفاده کند این مواد دارای ویتامین آ هستند مثل کدو حلوایی و هویج روش تهیه پودر جوانه غلات و حبوبات غلات ( مانند گندم ) و حبوبات ( مانند عدس یا ماش ) را بعد از پاک کردن و شستن به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و سپس آب آن را خالی کرده و به صورت غیر فشرده در یک ظرف ریخته و روی ظرف را با پارچه بپوشانید هر 7 -8 ساعت یکبار محتویات ظرف را خیس کرده تا جوانه زدن شروع شود و بعد از گذشت حدود 2 روز می توان از جوانه ها برای تهیه سوپ استفاده کرد جوانه ها را می توان حدود یک هفته در یخچال نگهداری کرد روش تهیه آرد و مخلوط غلات و حبوبات تفت داده نسبت این مخلوط 2 به 1 است یعنی 4 قسم غلات ( برنج یا گندم ) بعلاوه 2 قسم حبوبات (لوبیا سویا یا نخود) است
1- غلات و حبوبات را تمیز کرده و بشویید
2- حبوبات را در داخل ماهی تابه و روی شعله ملایم به مدت 30-15 دقیقه تفت دهید
3- غلات را نیز به همین منوال بطور جداگانه و به مدت کمتر 5-10 دقیقه تفت دهید
4- سپس حبوبات و غلات را بخوبی آسیاب کنید و سپس آنها را ازالک بسیار ریز رد کنید
5- آرد حاصل را می توان در ظرف در بسته و در محل خشک به مدت 4 ماه نگهداری کنید این آرد منبع بسیار خوبی از پروتئین و انرژی است و می توان در تهیه انواع سوپ ها و یا بصورت فرنی با استفاده از شیر یا اب به کار برد روش تهیه عصاره استخوان اضافه کردن عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک باعث افزایش املاح و مقوی کردن غذا می شود . می توان مستقیما قلم استخوان را در سوپ یا آش یا کته کودک انداخت و یا عصاره آنرا تهیه و بتدریج مورد استفاده قرار داد برای تهیه عصاره قلم گوساله را به مدت 2 ساعت در آب چوشانده و عصاره بدست آمده را می توان برای 2 ماه در فریز و یا برای 4 روز در یخچال نگهداری کرد.